[vc_row][vc_column][jnews_element_newsticker compatible_column_notice="" newsticker_title="Breaking" newsticker_icon="fas fa-bell" autoplay_delay="3000" newsticker_animation="vertical" number_post="5" post_offset="0" enable_autoplay="true"][/vc_column][/vc_row]

[gtranslate]

Стана ясно откъде ще дойде компенсация за шофьорите от 1 лв. за литър гориво

Смятаме и можем да докажем, че горивото ни е надписано с 1 лв. за литър. Ако вземете цената на уралския нефт през 2018 г. и сега тя е една и съща, но горивото на бензиностанциите тогава е на цени между 1,88-1,95 лв. Сега е между 2,99-3,50 лв. Има близо 1,50 лв. разлика.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

„Нашата цел е, след като сме позволили на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и на „Литаско“ да продължават да обработват евтин руски нефт, то тази печалба, която генерират в размер на 3,5 млрд. лв. само за вътрешния пазар да не отива в швейцарските сметки, а да я прибираме във Фонда за енергийна сигурност. И оттам да я връщаме по модела за компенсация, който и към момента работи само че не 25 ст., а 1 лв., защото смятаме, че такова е надписването“, добави той.

Добрев допълни, че при модела на служебния кабинет компенсацията ще бъде в рамките на 4-5 ст., докато ако обложим „Лукойл Нефтохим Бургас“ и „Литаско“ компенсацията ще бъде 1 лв.

„Очаквам подкрепа от всички депутати, защото всички, които гласуват „против“ този законопроект, спокойно можем да кажем, че са лобисти на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и „Литаско“. Няма друга причина да се застъпиш за двете руски компании, вместо да гласуваш в интерес на българските потребители“, каза още той.

Добрев заяви още, че партията му е готова на компромиси, за да бъде съставено правителство и затова предлага нови контактни групи и нови консултации между партиите.

Запитан защо не приемат това, за което говорят от „Продължаваме промяната“ – лидерска среща, Добрев поясни, че не вярват в подобни намерения. И да отиде Бойко Борисов на лидерска среща, от „Продължаваме промяната“ ще си измислят нови и нови причини, смята той.

Според него целта на ПП е да предизвикат нови избори, а не да полагат усилия за създаване на правителство.  Ти искат да съставят коалиция за нови избори, каза Добрев. 

Прочетете цялата статия тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.