[vc_row][vc_column][jnews_element_newsticker compatible_column_notice="" newsticker_title="Breaking" newsticker_icon="fas fa-bell" autoplay_delay="3000" newsticker_animation="vertical" number_post="5" post_offset="0" enable_autoplay="true"][/vc_column][/vc_row]

[gtranslate]

ПП пак ще наглеят, каквито и отстъпки да направят ГЕРБ

Виждаме, че парламентът днес започна с реч на ПП отново срещу ГЕРБ и ДПС в предизборна атмосфера. Лошите практики, хартията, законите на тъмно, знае ли Халил Летифов какво е лактат и пр.

Това коментира в социалната си мрежа фейсбук Калина Андролова.

Целия й пост споделяме без редакторска намеса:

Трудно е да се разговаря за общо управление при такъв тон. Каквито и отстъпки да направят ГЕРБ, то ПП пак ще наглеят, пак ще им скачат по главите, пак ще ги изнудват, дори още повече…

ПП не могат да правят политика. Те са ято пустинни скакалци, които работят в режим на нашествие и опустошаване. Няма политическа техника, няма политически опит, няма политическо знание. Промените в Изборния кодекс ще бъдат ползвани за опорна точка в предизборната кампания на ПП.

Ако ГЕРБ се съгласят да подкрепят кабинет с втория мандат на ПП, значи не заслужават повече да им се има доверие. Значи не са партия, а личен инструмент.

Ако ПП се съгласят да подкрепят някакъв кабинет в третия мандат по конкретни политики, това ще е само за да има клатушкащо се правителство няколко месеца, което да даде знаци на избирателите колко нестабилна е властта при първа политическа сила ГЕРБ.

Всъщност ПП много искат да има кабинет през зимата, по който могат да стрелят и срещу който могат да скачат, вдигайки предизборния адреналин на електората си. Но не знаят как да съчетаят, хем да подкрепят някои решения, за да не изглежда, че те събарят парламента, хем да са страшно недоволни, че да трупат електорално внимание.

Повратът от парламентарна република към воюващи парламентарни племена обезсилва и без това лошата способност на България да защитава националния интерес. Партиите са принудени да търсят външна подкрепа, за да си подсигурят стабилност вътре в страната.

По-лошо, по-евтино, по-недалновидно и предателско не може и да бъде.

Прочетете цялата статия тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.