[vc_row][vc_column][jnews_element_newsticker compatible_column_notice="" newsticker_title="Breaking" newsticker_icon="fas fa-bell" autoplay_delay="3000" newsticker_animation="vertical" number_post="5" post_offset="0" enable_autoplay="true"][/vc_column][/vc_row]

[gtranslate]

Гадателката на Берлускони изненада с прогноза за новия премиер на България

Теодора Стефанова е известна с точните си прогнози у нас и по света. Получава дарбата да вижда бъдещето след 18-дневна кома вследствие тежка катастрофа. Наричат я гадателката на Силвио Берлускони, тъй като известният италиански политик цени високо прогностичните умения на българката, пише „Марица“.  

– Г-жо Стефанова, какви са шансовете за съставяне на кабинет в 48-ия парламент с първия мандат?

– Ще има правителство, което ще бъде нестандартно, вероятно експертно, правителство на компромиси, на трудно постигнати допирни точки между партиите.

Никой не иска да предаде избирателите си, но партиите трябва да осъзнаят, че да седнеш на масата на преговорите в името на отговорността пред националните интереси, не е предателство. Партийните лидери трябва да заровят томахавките. Нужни са дипломация и разум, за да се намери решение, да се състави правителство на консенсуса.

– Кои ще са ключовите фигури в този процес?

– Чакат ни интересни събития до края на годината. България е притисната от енергийна криза, задаваща се рецесия. Хората са уморени от кризи и избори. На този фон на всеобщо недоволство и нужда от спешно решаване на належащи проблеми ключова роля ще играят трима генерали

– Румен Радев, Бойко Борисов и Стефан Янев.  Важна роля за оползотворяване на шансовете за кабинет ще играе президентът Радев. Твърде е възможно ген. Янев да стане обединителната кандидатура и да е предложението за следващ премиер – като възможност на третия мандат.  

– Ще има и жена, издигната като обединителна фигура. Може женското съсловие да се окаже спасителен вариант за страната ни. Убедена съм, че един ден ще имаме жена премиер, а после и президент.  

– Каква ще е продължителността на действие на евентуален кабинет в 48-ия парламент?

– И правителството, и парламентът ще са с кратък срок на действие.

– Т.е. скоро пак ще ходим на избори?

– Да, избори догодина са много вероятни. Може да ходим два, а дори и три пъти на избори догодина, докато изберем истинските лидери, способни да направят нужното за просперитета на България в различни сфери – икономика, здравеопазване, култура. За съжаление, несигурната политическа ситуация у нас в момента ни лишава от свежи пари отвън, тъй като плаши инвеститорите. Затова трябва да изберем точните хора начело. Колкото по-скоро го направим, толкова по-добре. 

Не виждам обаче промяна на политическия модел – няма да станем президентска република.  

– Кога ще приемем еврото?

– Да, ще влезем в еврозоната и ще приемем еврото през 2024 г. „Възраждане“ ще искат референдум за минаване към еврото, който ще бъде позитивен за новата валута. Ще дадем и оръжие за Украйна.

– В каква фаза навлиза войната в Украйна?

– Войната ескалира, навлиза в много опасна фаза.

Президентът Путин ще бъде спрян, ще има смяна на режима му.

Освен на Запад, расте и вътрешното недоволство срещу президента в Москва. Путин ще иска да осъществи на дело заканата си да натисне ядреното копче, но няма да му позволят. Това ще стане с намесата  на НАТО, Г-7, Израел, Турция, Китай. Впрочем Пекин ще се окаже най-печеливш от войната – ще се възползва от разклатената ситуацията в света в момента, за да си вземе Тайван.

– Накъде върви Италия след избора на първата си жена премиер?

– С мандата на Джорджа Мелони се сбъдна прогнозата, която дадох преди доста време – Италия ще има жена премиер. Надявам се да успее – тя е борбен, последователен и отговорен политик, при това има категоричната подкрепа на уважавани политици като Силвио Берлускони и Матео Салвини, чиито партии „Форца Италия“ и „Северна лига“ са коалиционни партньори в новото управление на страната.

Приличаме си с италианците по манталитет, трябва да последваме примера им. Щом държавните мъже в Италия успяха да преглътнат егото си, могат да го направят и политиците у нас. Трябва да намерим правилните лидери. Това е възможно – показва го примерът в Италия. България ще тръгне напред, когато  начело застанат водачи, които могат да носят отговорност.

Прочетете цялата статия тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.