[vc_row][vc_column][jnews_element_newsticker compatible_column_notice="" newsticker_title="Breaking" newsticker_icon="fas fa-bell" autoplay_delay="3000" newsticker_animation="vertical" number_post="5" post_offset="0" enable_autoplay="true"][/vc_column][/vc_row]

[gtranslate]

Асен Василев: Не сме се чували с Борисов! Ако иска да говорим…

Не сме се чували с Борисов. Има достатъчно депутати от ГЕРБ, шеф на ПГ… Да дойде в парламента, пред камерите – няма никакъв проблем. Това каза пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев.

„Ако въобще дойде вторият мандат при нас, ще организираме процес, подобен на този, който организирахме миналата година – ще направим открити консултации с всички политически сили по политики. Ако има подкрепа, ще излъчим кабинет. Ако няма – няма да бъде излъчен”, добави той.

„Трябва да се положат усилия за редовно правителство. Основната отговорност е на победителя на изборите. Видяхме, че ГЕРБ все пак успяха да сформират мнозинство за избор на председател на парламента. Не съм сигурен, че тактиката, която предприеха с тези контактни групи и т.н. ще даде резултат.

Когато се водят такива сложни преговори, е много важно да се водят по политики и от хора, които могат да вземат решение”, посочи той.

„Истината е, че математиката не излиза. ДБ, ПП, БСП, ако включим, са 98 гласа. 130 гласа са ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, т.е. правителство в този парламент без една от тези три партии няма как да бъде направено“, категоричен бе той.

„Това, което виждам като индикации, не съм голям оптимист, че ще има правителство”, каза още той.

Прочетете цялата статия тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.