[vc_row][vc_column][jnews_element_newsticker compatible_column_notice="" newsticker_title="Breaking" newsticker_icon="fas fa-bell" autoplay_delay="3000" newsticker_animation="vertical" number_post="5" post_offset="0" enable_autoplay="true"][/vc_column][/vc_row]

[gtranslate]

Шефът на „Подкрепа“ с апокалиптичен сценарий за новата 2023 година

„И през 2023 г. ще има протести. Едната причина е затварянето на мини „Марица Изток” – това са ангажименти, които сами си налагаме. Защо – не е ясно.” Това се запита и сам си отговори президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов по NOVA News.

„Тези ангажименти се поемат в нарушение на законодателството. Защо правораздавателните органи не са се намесили”, запита той.

И за доходите ще протестират синдикатите, каза лидерът на КТ „Подкрепа”. Увеличението на цените подгони процесите на инфлацията, хората няма как да не се безпокоят от това, уточни той.

„Опасявам се за либерализацията на цените на тока”, каза той и предвиди, че това също е тема, която може да изведе хората на улицата.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост, Манолов каза:

„Едни хора поименно в България очакват парите по плана за възстановяване. Тези пари до нас и до вас няма да достигнат, каза Манолов. Идеята на просмукването – когато един от горе вземе парите, те ще стигнат до долу, не е вярна, няма да достигнат до нас”.

„Притесняват ме кризите, които се натрупаха в енергетиката. Някакви хора, за да вземат някакви пари, са на път да закрият вътрешната енергетика и идеята да бъде подменено на един от ядрените реактори на АЕЦ „Козлодуй”, каза Манолов.

Той заяви и още едно значимо притеснение:

„Едно от условията за съхраняване на отработеното ядрено гориво от Русия е, че някой ден те ще ни го върнат. Това ужасно ме притеснява.

„Няма за какво да се ядосваме, ако плана за възстановяване не успее. Не България, едни конкретни хора от България – тях ги стяга обувката. Тази година българската енергетика е произвела печалба равна на парите по плана. Историята със затварянето на реакторите на АЕЦ „Козлодуй” и смешното обезщетение се повтаря едно към едно”, прогнозира Манолов.

Относно действията на 48-ия парламент, той заяви – „Нещата, които вършат в пленарна зала, се отразяват най-често негативно. Не се знае кое е мнозинството, коя е неговата воля. Всеки ден се правят някакви мнозинства по различни казуси. Конфигурациите се променят”.

„Не съм сигурен, че идеята да имаме правителство на всяка цена, е добра идея”, обяви синдикалистът.

„В парламента „се появиха някакви народни представители, които се оказаха врагове на бедните хора”, каза той по повод споровете за повишаването на минималната работна заплата.

„Когато се повиши минималната работна заплата, тя избутва нагоре и останалите части. Това е логиката на повишаването на всички доходи през минималната работна заплата. Най-сериозният инструмент се ползва в синдикални организации и подписани колективни трудови договори”, допълни Димитър Манолов.

 

 

Прочетете цялата статия тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.