[vc_row][vc_column][jnews_element_newsticker compatible_column_notice="" newsticker_title="Breaking" newsticker_icon="fas fa-bell" autoplay_delay="3000" newsticker_animation="vertical" number_post="5" post_offset="0" enable_autoplay="true"][/vc_column][/vc_row]

[gtranslate]

Ужасното детство на крал Чарлз: Баща му го малтретирал, а Елизабет…

Крал Чарлз III е нямал щастливо детство и се знае кой е виновен за това – преди всичко баща му принц Филип.

А именно, известно е, че кралица Елизабет II винаги е имала повече воля да се занимава с държавните дела, отколкото със семейството си, затова пренебрегнала първородния си син и го оставила на грижите на бавачки. 

Въпреки че тя не му обръщала внимание, баща му принц Филип имал много по-лошо отношение към малкия Чарлз.

Припомняме, че Филип също имал трудно детство. Семейството му е изгонено от Гърция, той губи богатството и титлата си, а след това и някои от членовете на семейството си. 

В крайна сметка той се озовава в изгнание в Дания и след това в Англия, където се среща с бъдещата кралица Елизабет II. Той бил известен като строг войник, отдаден на флота, и вярвал, че строгото възпитание е ключът към отглеждането на истински мъже – затова принудил Чарлз да отиде в интернат през най-чувствителните си детски години, пише tocka.com.

Но той не се съобразил с темперамента на сина си. А именно Чарлз винаги е бил крехко дете, влюбено в актьорството и изкуството. Той обичал топлината на дома и баба си, кралицата майка, която го обичала най-много.


Баща му, от друга страна, смятал, че е най-добре за неговото развитие той да напусне градините на Бъкингамския дворец и да прекара пет години в интерната в северната част на Шотландия, Гордънстоун, който самият той е посещавал като момче. Тези пет години в това военно училище за момчета се оказали най-лошите пет години в живота на младия Чарлз.

Когато стигнал там, той бил омаловажаван и тормозен от връстниците си. Той не получавал специално отношение, защото е принц, и дори професорите му били жестоки към него.

Често е бил бит и безброй пъти е молил майка си Елизабет да го пусне да се върне у дома. Въпреки че кралицата в един момент решила да отстъпи на сина си и да го върне на топлината на дома, защото видяла колко зле се отразява Гордънстън на психиката му, принц Филип се съпротивлявал.

Тогава кралицата и Филип почти стигнали до развод, тъй като принцът казал на Елизабет, че ще се разведе с нея, ако тя не му позволи да направи мъж от Чарлз по начина, по който той намирал за добре. Така че Чарлз все пак трябвало да приеме волята на баща си и да остане в Шотландия. След 5 години той казва, че цялото преживяване е ад.

Известно е също, че този период белязва живота на Чарлз. Той никога не можел да прости на баща си и отношенията им били много студени до смъртта на принц Филип. 

Освен това той не можел да прости на Елизабет, че е позволила да му се случи такава травма. По-късно той самият повтаря грешките във възпитанието на синовете си, защото и той е студен и сдържан и тази форма на възпитание от детството си явно е предал на Уилям и Хари.

Превод: БЛИЦ
 

Прочетете цялата статия тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.