[vc_row][vc_column][jnews_element_newsticker compatible_column_notice="" newsticker_title="Breaking" newsticker_icon="fas fa-bell" autoplay_delay="3000" newsticker_animation="vertical" number_post="5" post_offset="0" enable_autoplay="true"][/vc_column][/vc_row]

[gtranslate]

Сашо Томов изригна към президента Радев и Гълъб Донев: Това е подсъдно!

Служебният кабинет да не внася бюджет – това е антиконституционно. Няма разлика между служебен и редовен кабинет, за да се внесе бюджетът на България. Министърът на финансите беше длъжен да внесе бюджет.

Това заяви икономистът проф. Александър Томов в студиото на „Денят ON AIR“.

Той обвини президента Радев и служебния премиер Гълъб Донев, че се страхуват да разкрият реалните цифри, защото трябва да се обясни какъв е дефицитът, откъде идва и как да ще се справят с него.

„Това е подсъдно, Конституцията е казала много ясно, че правителството внася бюджета на страната. Това че президентът ги бил назначил, не означава, че нямат политическа отговорност, самият президент трябва да се намеси. Ние трябва да приемем кризисен бюджет, за да не стигнем до спираловидна дългова криза“, заяви проф. Томов.

„Парите няма да стигнат, става проблемно за училища, болници – трябва да правят нарушения, за да могат да си плащат. Изумен съм защо се прави това. Има много „политици“, които говорят наизуст, без да си правят сметките“, добави финансистът.

Гостът подчерта, че все по-активно се говори за нови предсрочни избори на 12 март.

„Трябва да свикнем, че изборите не отменят професионализма. Страната влиза в особена криза. Няма спокойствието, което имахме преди 15-20 г. ако не се направят големи структурни промени, вероятно 2-3 г. ще увеличаваме дълга. Ще вземем дълг, не за да се развиваме, а за да издължаваме стария и да правим социални плащания“, коментира още проф. Томов.

Прочетете цялата статия тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.