[vc_row][vc_column][jnews_element_newsticker compatible_column_notice="" newsticker_title="Breaking" newsticker_icon="fas fa-bell" autoplay_delay="3000" newsticker_animation="vertical" number_post="5" post_offset="0" enable_autoplay="true"][/vc_column][/vc_row]

[gtranslate]

Експертите съветват: Ако сте шофьор на възраст, веднага обърнете внимание на тези неща

Несигурността зад волана, изключително внимателното шофиране, честото недоволство на другите участници в движението, многократните повреди на каросерията и неволните нарушения на правилата за движение са все тревожни признаци, че способността за шофиране поради възрастта започва да избледнява.

Германското списание Senioren Ratgeber дава съвети как да се удължи активната „автомобилна възраст“ за възрастните хора и за какво да се внимава.

Някои физически ограничения могат да бъдат компенсирани, отбелязват експертите изданието, например, с помощта на автоматична трансмисия, камера за обратно виждане, нови очила или по-модерен слухов апарат. Но ако се качвате в колата все по-малко поради несигурност, бързо ще загубите практика и ще увеличите риска от попадане в катастрофа.

Лекарства

Някои могат да влошат шофьорските умения, включително лекарства без рецепта, като хапчета за алергия или сироп за кашлица.

Ето защо експертите ви съветват внимателно да прочетете всяка инструкция към лекарството или да попитате в аптеката. Особено, ако приемате няколко лекарства, трябва да потърсите съвет от фармацевт. В края на краищата, тяхното взаимодействие или грешната доза може да причини проблеми зад волана.

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg. 

Прочетете цялата статия тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.